fbpx
Terug naar overzicht

Hoe wordt een beSteel licht staalframe gemaakt?

15 mei 2023

Bij beSteel staan we in voor meer dan de eigenlijke productie van de stalen kaderprofielen en staalframe. Vanaf dag één vertalen onze ontwerpers en ingenieurs de plannen van de architect in een op maat gemaakt ontwerp dat klaar is om naar onze machines te worden gestuurd.

Loop met ons mee in alle stappen die we doorlopen om ons staalframe te maken!

Team member working on the assembly of beSteel light steel frames in factory.

Natuurlijk wordt een staalframe gemaakt door staal. Kiezen voor beSteel voor uw lichte staalframe is echter een unieke kans. Het betekent snel en duurzaam bouwen, met een lichte, sterke oplossing en met een totale productievrijheid dankzij de digitalisering van het project.

Een staalframe bouwen in 4 stappen

  • STAP 1: in-house engineering en ontwerp. Ons team van experts voert de structurele analyse, constructieberekeningen en technische tekeningen van je project uit, allemaal strikt volgens de Eurocodes. We gaan van 3D-ontwerp over naar gedetailleerde en precieze 2D-panelen – allemaal in overeenstemming met de cradle-to-cradle-theorie, die zorgt voor een holistische en duurzame ontwerpbenadering.
  • STAP 2: Kies uw staal. Kies voor duurzaamheid en sterkte met onze koudgewalste C-profielen van hoogwaardig Magnelis® staal. Samengevoegd tot 2D-panelen vormen ze een krachtige dragende structuur en zijn ze geschikt voor elk type bouwproject, van de kleinste tot de meest complexe. Ontdek hier meer informatie over Magnelis staal.
  • STAP 3: off-site productie. Door het selecteren en laden van rollen coils van hoge kwaliteit in geautomatiseerde machines met hoge precisie en geavanceerde snij- en vormprocessen, wordt het staal gevormd, gesneden en vervormd volgens vooraf gedefinieerde afmetingen. Dit resulteert in de vorming van onze verschillende soorten stalen frameprofielen die passen bij alle projectbehoeften.
  • STAP 4: Montage van uw constructie. Voor uw FastWall en geprefabriceerde constructies assembleert het team alle onderdelen in onze werkplaats onder gecontroleerde omstandigheden, waardoor efficiëntie gegarandeerd is en alle deadlines van het project gehaald worden. Strenge kwaliteitscontroles zijn essentieel in ons proces en zorgen ervoor dat onze stalen frames aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

Waarom kiezen voor lichte staalconstructies?

Licht staalframe voldoet volledig aan de voorschriften en eisen voor brandwerendheid, thermische isolatie en geluidsisolatie. Door prefabricage garanderen we een vlekkeloos eindresultaat. Als marktleider sinds 2015 garanderen we onze technologische expertise die volledig up-to-date is met de recente regelgeving.

Staalframe is een van de weinige methodes die een duidelijk antwoord biedt op de nood aan circulair bouwen. Dat komt omdat staalconstructies 100% recyclebaar zijn en de profielen en panelen gemakkelijk demonteerbaar zijn zonder kwaliteitsverlies. Bij beSteel zijn we ervan overtuigd dat staal een essentiële rol speelt in het bereiken van een koolstofarme toekomst. XCarb® staal vermindert de Europese CO2-uitstoot van de staalproductie en streeft naar de ontwikkeling van koolstofneutraal staal tegen 2050.

Met beSteel wordt uw project meer dan alleen een constructie, het wordt een demonstratie van de eindeloze mogelijkheden die geavanceerde constructietechnologie biedt.

Ben je klaar voor staal? Dan staat beSteel voor u klaar. Contacteer ons hier.