fbpx
Terug naar overzicht

Chemische samenstelling van het Magnelis® staal

04 september 2022

De chemische samenstelling van Arcelor Mittal’s Magnelis® staal is de perfecte legering voor beSteel metalen frames. Magnelis® is een unieke metaalcoating die staal langdurig beschermt tegen corrosie.

Steel detail on site

 

Magnelis® staal

beSteel gebruikt staal (ArcelorMittal) geproduceerd op een conventionele industriële warme galvanisatielijn dat vervolgens wordt ondergedompeld in een bad met de volgende chemische samenstelling:

  • 93,5% zink
  • 3,5% aluminium
  • 3% magnesium

De magnesium zorgt voor de vorming van een stabiele, duurzame coating op het gehele oppervlak. Ze garandeert eveneens een veel efficiëntere bescherming tegen corrosie dan coatings met een lager gehalte aan magnesium

Picture from the back of an employee working in the production

Uitzonderlijke weerstand tegen corrosie

Magnelis® staal biedt een uitzonderlijke weerstand tegen corrosie, veel meer dan conventioneel thermisch verzinkt staal.

In een agressief milieu heeft de corrosie zeven keer minder impact met een Magnelis® coating. Ook in de mist werden testen uitgevoerd, er werd geen roest waargenomen op het  Magnelis® staal.

Self-healing effect

Magnelis® biedt dezelfde kathodische bescherming als die van een traditionele metalen beschermlaag. Dit in combinatie met de vorming van een magnesiumfilm verhoogt de corrosieweerstand van de segmenten. De aard van deze film kan variëren afhankelijk van de omgeving en z’n eigenschappen veranderen ook afhankelijk van de inhoud aan aluminium en magnesium

Een voorbeeldige chemische samenstelling voor alle constructies

Vandaag de dag stelt dit staal beSteel in staat om te creëren, te bouwen en uit te breiden in meer dan 11 landen en voor alle soorten locaties. Lichtgewicht staal kent geen grenzen en is ideaal voor alle soorten projecten.

Ontdek de vele projecten van beSteel hier.

 

Download de Magnelis-brochure hier