fbpx
Terug naar overzicht

De nieuwe constructie methoden. waarom?

11 april 2019

Er bestaan verschillende trends namelijk, het sociale, de politieke wereld, de economie, het milieu en de technologie die de nieuwe bouwmethoden steunen. Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode, die ten opzichte van traditionele bouw, verschillende voordelen heeft. Aan de hand van dit artikel gaan wij u uitleggen welke invloeden de verschillende trends op deze bouwmethode gaan hebben.

De snelle verstedelijking bevordert verandering

De traditionele bouwmethoden kunnen de steeds meer eisende vraag van de burgers niet meer aan. De overheid en de burgers willen ook kwaliteitsvolle huizen, die safe zijn en die er bovendien ook goed uitzien. Al deze moeilijkheden geven de kans aan de nieuwe bouwmethoden om hun voordelen aan het grote publiek te tonen.

Tot op deze dag heeft de wereld te maken met de grootste verstedelijking die we ooit hebben gekend. Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft in grote steden en men schat dat tegen 2030 dit cijfer meer dan 5 miljard mensen zal bedragen. De traditionele bouwmethoden zullen dan ineffectief zijn om deze groei tegemoet te gaan. De staalframebouw van beSteel geeft de mogelijkheid om snellerlichter en sterker te bouwen met minder afval.

Stijgende vraag naar ecologische en duurzame gebouwen

De markt vraagt steeds betere gebouwen, dit betekend betere isolatie, safer en met steeds betere akoestische isolatie. Overal ter wereld worden er nieuwe normen ingevoerd door de overheden en deze hebben als doel om het dagelijkse leven van de burgers te verbeteren. In België is er sprake van het van EPB-reglementering.

De politieke en economische invloeden

De ontwikkelingslanden willen een beter leven aan hun burgers bieden, dit doen ze door scholen, ziekenhuizen, en openbare infrastructuren te voorzien. Staalframebouw is de perfecte oplossing voor deze landen, want dankzij deze methode wordt de woning veel sneller geplaatst, ongeveer drie keer zo snel als met de traditionele bouwmethode. Staalframebouw geeft eveneens de mogelijkheid om het uitschot te verminderen. Er komt namelijk amper afval te kijk bij deze bouwmethode.

Beschikbaarheid en toegankelijkheid van de woning

De woningen worden steeds duurder en zijn steeds minder makkelijk te vinden als vroeger. Door de verstedelijking is de vraag naar woningen sterk gestegen. De nieuwe trend in de grote steden zijn kleine huizen die makkelijk te onderhouden zijn. Staalframebouw komt hiervoor perfect in aanmerking dankzij haar lichte gewicht en de architectonische vrijheid. Deze bouwmethode zorgt er ook voor dat de kosten verminderen dankzij de snelle plaatsing en de arbeidskrachten die minder kosten.

Het milieu heeft een impact op de architectuur en de materialen

De natuurrampen hebben de overheden aan het denken gezet over andere bouwmethoden. Dankzij de uitstekende kwaliteit van staalframebouw kan deze, beter weerstand bieden tegen natuurrampen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Studies hebben ook aangetoond dat een gebouw, gebouwd met staalframebouw, een aardbeving van kracht 9 op de schaal van Richter aankan.