fbpx
Terug naar overzicht

Off-site constructie: verander samen met ons de bouwsector

22 juni 2024

De bouwsector evolueert. Off-site constructie met behulp van lichtgewicht metalen frames verandert de norm en heeft een positieve impact op de efficiëntie, duurzaamheid en creatieve vrijheid in uw project.

Laten we samen de bouwsector transformeren!

Team member assembling panels in beSteel's offsite construction factory.

beSteel off-site constructie

In de snel evoluerende wereld van de bouw zijn efficiëntie, duurzaamheid en creatieve vrijheid belangrijke factoren voor succes. Offsite bouwen is een revolutionaire aanpak die de industrie transformeert door aan deze behoeften te voldoen.

 

  • Maar wat is off-site productie?

Offsite constructie, ook wel prefabricage of modulaire constructie genoemd, omvat de planning, het ontwerp, de fabricage en de assemblage van bouwcomponenten in een gecontroleerde fabrieksomgeving voordat ze naar de bouwplaats worden getransporteerd voor de definitieve installatie.

Deze methode biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele constructie, waaronder een kortere bouwtijd, verbeterde kwaliteitscontrole en een minimale impact op het milieu.

Off-site constructie verandert het bouwproces. In onze gecontroleerde productieruimte leveren wij keer op keer een kwalitatief hoogstaand product.

  • Waarom licht staalframe?

Het gebruik van lichte stalen frames bij een bouwproject biedt grote voordelen. Lichte stalen frames staan ​​bekend om hun sterkte, duurzaamheid en precisie en bieden een maximale ontwerpvrijheid. Het is een product dat toepasbaar is in alle typologieën van residentiële gebouwen. Maar vooral bij optoppingen, repetitieve bouwvormen en gebouwen met “exotische vormen” maximaal tot zijn recht komt. Tot slot zijn staalframes bestand tegen problemen zoals rot en schimmel, waardoor de levensduur en veerkracht van de constructie worden gegarandeerd.

 

  • Waarom beSteel?

Kiezen voor beSteel betekent samenwerken met een leider in de offsite bouwsector. Onze expertise op het gebied van lichte staalframetechnologie zorgt ervoor dat uw projecten volgens de hoogste normen worden gebouwd.

Wij bieden maatwerkoplossingen die voldoen aan uw specifieke wensen, van ontwerp tot oplevering. We ontzorgen onze klanten voor de engineering, het ontwerpde productie en het transport van het staalframe. Voor de installatie op locatie vertrouwen we op ons netwerk van opgeleide partners.

Ontdek alle stappen van het project gemaakt met een lichtgewicht staalframe van beSteel  hier.

 

De voordelen van off-site constructie

I/ Snelheid en efficiëntie

Door componenten in een gecontroleerde omgeving te vervaardigen, kunnen we de bouwtijd met wel 50% verkorten. Deze methode minimaliseert vertragingen veroorzaakt door weersomstandigheden, tekorten aan arbeidskrachten en andere problemen ter plaatse.

illustration showing that offsite construction isn't affected by weather delays.

II/ Kwaliteitscontrol:

Fabrieksomstandigheden zorgen voor een hoger niveau van kwaliteitscontrole, met nauwkeurige productie en een minimale materiaalverspilling. Elk onderdeel wordt volgens exacte specificaties geproduceerd, wat resulteert in een consistenter en kwalitatief hoger eindproduct.

III/ Duurzaamheid :

De gecontroleerde omgeving van een fabrieksomgeving zorgt voor een efficiënter gebruik van materialen en vermindert de verspilling. De transport- en montageprocessen minimaliseren ook de impact op het milieu.

IV/ Creatieve vrijheid:

Architecten en ontwerpers hebben de flexibiliteit om innovatieve en complexe ontwerpen te creëren. Het beSteel staalframe heeft ten opzichte van andere bouwsystemen een brede waaier aan variabelen waarmee ze budgetvriendelijk uw exotische ontwerpen kan realiseren.

illustration - offsite construction creative freedom.

Bijdragen aan de “Global Sustainability Goals”

Offsite bouwen met lichte staal frames is meer dan alleen een ander bouwsysteem toepassen; het is een strategische benadering om de mondiale duurzaamheidsdoelen te bereiken. Door het verminderen van afval, het verbeteren van de energie-efficiëntie en het verlagen van de uitstoot ondersteunt deze methode verschillende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, waaronder:

  • Doel 9: Industrie, innovatie en infrastructuur – Bevordering van duurzame industrialisatie en bevordering van innovatie.
  • Doel 11: Duurzame steden en gemeenschappen – Steden inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam maken.
  • Doel 12: Verantwoorde consumptie en productie – Zorgen voor duurzame consumptie- en productiepatronen.

Bij beSteel zijn we er trots op dat we kunnen bijdragen aan deze mondiale doelstellingen door ons engagement voor duurzame offsite bouwpraktijken.

Transformeer uw volgende project met beSteel

Bent u op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat uw project op tijd, binnen budget en volgens de hoogste kwaliteitsnormen wordt voltooid?

Neem contact op met ons team