fbpx
Terug naar overzicht

Waarom bouwen met beSteel?

24 augustus 2019

Waarom Staalframebouw? Vermijd hoge werfkosten:

Door de snelle montage en nauwkeurige voorbereiding van het staalframe, kan men maar liefst 40% tijd besparen in vergelijking met de traditionele bouwmethodes.

Staalframe dankt zijn populariteit voornamelijk aan de snelheid, want besparen in tijd, is besparen in geld.

De basis voor duurzaam wonen:

Waarom staalframebouw duurzaam is? Staal is 100% recycleerbaar. beSteel past dan ook de cradle-to-cradle-filosofie toe op zijn productieproces. Materialen kunnen volledig gerecycleerd en herbruikt worden.

Het staalframe is uitermate geschikt voor het bouwen van een BEN woning, zonder enig probleem worden de huidige energienormen behaald.

Uitstekende kwaliteit:

Staal is het materiaal met de hoogste strength-to-weight ratio en biedt grote weerstand tegen onverwachte spanning. Ondanks het lichte gewicht wordt er niet aan kracht ingeboet.

Geen beperking in het ontwerp:

De architect heeft volledig carte blanche in het ontwerp van het gebouw. De lichte constructie zorgt er namelijk voor dat grote overspanning mogelijk zijn & complexe vormen vertaald kunnen worden naar de realiteit.

Staalframebouw kan voor alle soorten constructies gebruikt worden, zelfs de meest gewaagde. (woning, appartementsgebouw, optopping, uitbereiding & innovatie)

Overbelasting uit den boze

Dankzij het lichte gewicht van staalframe is het mogelijk om op ongewone plaatsen te gaan bouwen. Hierdoor leent deze methode zich perfect voor optoppingen, appartementsgebouwen of renovaties van (zeer) oude panden. De impact op de fundering is dan ook 30% lichter dan de baksteen.

Volledig in lijn met heersende energie normen:

Staalframe constructies voldoen aan de voorschriften en vereisten op vlak van brandwerendheid en thermische/akoestische isolatie. Door de off-site productie garanderen wij een vlekkeloos eindresultaat.

Milieuvriendelijk in uitvoering:

Werven zijn vrij van afval, droog en stofvrij. Doordat het staalframe 100% op maat gemaakt wordt, is er weinig tot geen opbergruimte nodig & wordt het afval tot een minimum herleid.