fbpx
Terug naar overzicht

Chemische samenstelling van het Magnelis® staal

29 juni 2019

beSteel gebruikt staal (ArcelorMittal) geproduceerd op een conventionele industriële warme galvanisatielijn dat vervolgens wordt ondergedompeld in een bad met de volgende chemische samenstelling:

  • 93,5% zink
  • 3,5% aluminium
  • 3% magnesium

De magnesium zorgt voor de vorming van een stabiele, duurzame coating op het gehele oppervlak. Ze garandeert eveneens een veel efficiëntere bescherming tegen corrosie dan coatings met een lager gehalte aan magnesium

Uitzonderlijke weerstand tegen corrosie

Magnelis® staal biedt een uitzonderlijke weerstand tegen corrosie, veel meer dan conventioneel thermisch verzinkt staal. In een ammonium houdend milieu heeft de corrosie zeven keer minder impact met een Magnelis® coating. Ook in de mist werden testen uitgevoerd, er werd geen roest waargenomen op het  Magnelis® staal.

Self-healing effect

Magnelis® biedt dezelfde kathodische bescherming als die van een traditionele metalen beschermlaag. Dit in combinatie met de vorming van een magnesiumfilm verhoogt de corrosieweerstand van de segmenten. De aard van deze film kan variëren afhankelijk van de omgeving en z’n eigenschappen veranderen ook afhankelijk van de inhoud aan aluminium en magnesium.

Website Magnelis

Preview Video Magnelis

Link Brochure Magnelis