fbpx
Terug naar overzicht

High-end nieuwbouw voor privé en zakelijk gebruik

15 juni 2021

In samenwerking met aannemer De Huissmid bouwden we een privé-woning waarbij een deel van het gebouw een kantoor moest huisvesten, waar ook klanten konden ontvangen worden. De bouwheer is zelf een ingenieur. Hij koos voor staalframebouw vanuit een professioneel standpunt én om zelf aan de slag te kunnen voor de afwerking. Iets wat we zeker aanmoedigen en waar staalframes zich perfect toe lenen.

Architect: ARA Architecten

Aannemer: De Huissmid

Projectdetails

  • Nieuwbouwproject met focus op high-end afwerking
  • Flexibiliteit vereist voor toekomstige toevoegingen (luifels)
  • Extra: trap in staalframe
  • Doorlooptijd project: 2 maanden voortraject – totaal 4 maanden
  • Geschikt voor een nieuw samengesteld gezin + bureau voor ingenieur

“Voor elk project starten we met een kickoff-meeting met alle stakeholders van het bouwproces. We geven dan ook feedback op de bouwknopen en composities. Dat is onze adviserende rol. We bezorgen daarna het ruwbouwmodel voor staalbouw in 3D. We vallen ook terug op het BIM-model: alles wordt ingeladen en via gespecialiseerde software gaan we opsporen waar er potentieel conflicten onstaan. Die kunnen we dan op voorhand wegwerken.”

Professioneel ontzorgen

Dit project voorzag een villa op 2 niveaus, met heel wat speciale features. Het design was op zich niet de onderscheidende factor, maar eerder de focus op snelheid van uitvoering in combinatie met een high-en afwerking. De bouwheer had zelf, vanuit zijn ervaring als ingenieur, heel wat interesse in staalframe. Het was dan ook niet moeilijk om hem te overtuigen, dankzij de voordelen van deze bouwmethode: snel, modulair, proper, circulair en een hoge afwerkingsgraad. “Ook ons professionalisme speelt een rol, dat horen we vaak. Onze partners verwachten een perfecte communicatie, correcte levertijden van bij de initiële offerte en een goede service. Volledige ontzorging is de sleutel!”

Blik op de toekomst

“Bij beSteel kan er dankzij de staalframes ook altijd rekening gehouden worden met mogelijkheden die in de toekomst nodig zijn. Zo zouden er later nog luifels geïnstalleerd worden, dus hebben we in het staalframe al de nodige voorbereidingen voorzien.”

En een stapje verder behoort altijd tot de mogelijkheden: “Voor dit project bouwden we ook een trap in staalframe. Normaal gezien doen we dat niet, maar het benadrukt wel de flexibiliteit van werken met koudgewalst staal. Ook qua logistiek en levering is dat interessant en makkelijk. Hoe minder partijen iets moeten toevoegen aan een werf, hoe makkelijker de organisatie van de werf.”

Snel én precies

“Door onze precieze manier van werken winnen we op projecten als deze al veel tijd (6-tal weken) voor bijvoorbeeld de ramen. Vanaf de start van de werfwerkzaamheden duurde het twee weken om alles wind- en waterdicht te krijgen. Qua snelheid is systeembouw niet te kloppen, natuurlijk!”