fbpx
Terug naar overzicht

Alle redenen om te bouwen met staal van beSteel

01 juni 2019

Staal wordt steeds populairder in de bouw dankzij de vele voordelen die het biedt. Staal is in opkomst als een meer innovatieve, kosteneffectieve en duurzame bouwoplossing.

Waarom zou je bouwen met staal van beSteel?

beSteel team in the factory.

ONTDEK DE 10 REDENEN WAAROM U MOET BOUWEN ALS NOOIT TEVOREN MET BESTEEL

 

1. Bouwen met staal is minstens 4x lichter dan elke traditionele bouwmethode

Staal is het lichtste materiaal dat je kunt vinden. Door zijn lichtgewicht vermindert het de impact op de fundering met minstens 30% in vergelijking met traditionele bouwmethodes en heeft het de beste verhouding tussen constructie en gewicht in de sector. Het lichte gewicht van staal maakt het enorm efficiënt voor optoppingen.

 

2. Bouwen met staal is 50% sneller dan alle traditionele bouwmethodes

Bouw met een efficiënte en gestroomlijnde montage op locatie, dankzij onze geprefabriceerde componenten, ons team van experts en onze nauwkeurige engineering. Het vermindert ook de behoefte aan uitgebreide arbeid op de werf. Geen vertragingen op de bouwplaats dankzij off-site constructie: alle onderdelen worden geproduceerd en geassembleerd in een gecontroleerde omgeving. Bovendien wordt het productieproces niet beïnvloed door weersomstandigheden, wat resulteert in een ononderbroken bouwproces.

Geen vertragingen op de werf dankzij technologie: de bouwplaats wordt gescand, de producten worden berekend om verspilling en fouten te voorkomen.

 

3. Staalframe is de sterkste oplossing voor uw project

Staal is perfect geschikt voor alle soorten projecten, van de kleinste tot de meest ambitieuze, en heeft de hoogste sterkte-gewichtsverhouding van alle bouwmethodes. Ondanks zijn lichtheid verliest het niet aan sterkte!

Dankzij de hoge mechanische sterkte, het lichte gewicht, de flexibiliteit, de corrosiebestendigheid en de naleving van bouwnormen die specifiek zijn voor orkaanzones, draagt dit aanzienlijk bij tot het minimaliseren van schade veroorzaakt door harde wind.

 

4. Bouwen met staalskelet verbetert de veiligheid en de prestaties van het gebouw

Staalframebouw is de perfecte bondgenoot voor isolatie. In combinatie met het juiste isolatiemateriaal geeft het uitzonderlijke resultaten op het gebied van brandbestendigheid, hoogwaardige thermische isolatie en hoge geluidsisolatie. Met staalframebouw creëer je comfortabele en energiezuinige leefruimtes!

 

5. De offsite bouwmethode met stalen frames van beSteel is de beste oplossing voor uw project

Offsite constructie verlaagt de kosten met 20%, geeft ons de kans om vooraf te plannen met 100% kwaliteitsgarantie en vermijdt alle onvoorziene en onverwachte kosten.

  • We gebruiken BIM voor een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen en garanderen precisie tot in elk detail van je project. Ons klantenportaal helpt u op de hoogte te blijven en betrokken te blijven bij uw project.
  • Staal frames zijn licht en flexibel, waardoor architecten unieke en complexe ontwerpen kunnen maken en een totale architecturale vrijheid genieten.
  • Onze interne ontwerp- en engineeringexperts kunnen de frames perfect afstemmen op het ontwerp van de architect.

 

6. beSteel heeft de expertise en het team voor uw bouwproject

beSteel is marktleider in offsite bouwen met lichte staalframes in de BENELUX, met 9 jaar expertise, meer dan 600 gerealiseerde projecten en actief in 10 landen.

We werken samen met de beste aannemers, architecten en adviseurs – samen vormen ze ons betrouwbare Certified Partner Network, uw garantie voor een succesvol staalframebouw project

 

7. beSteel staat voor je klaar, van ontwerp tot de werf in 4 stappen

Bij beSteel vertalen onze ontwerpers en ingenieurs de plannen van de architect in op maat gemaakte projecten klaar om te worden verzonden naar onze machines en vervolgens naar uw bouwplaats.

  • Van in-house engineering en ontwerp inclusief constructieberekeningen volledig volgens Eurocodes.
  • Productie en montage op locatie, geautomatiseerd, met hoge precisie en onder gecontroleerde omstandigheden.
  • Transport, met lagere transportkosten en hogere efficiëntie.
  • Tot de installatie op de bouwplaats door een ervaren aannemer of bouwbedrijf.

 

8. beSteel biedt u een volledig digitale bouwervaring

Wij bieden onze klanten een volledig digitale communicatie van offerte tot bouwplaats. We creëren een digitale 3D-tweeling voor elk project in samenwerking met de architect en aannemer. En We beheren uw projecten digitaal in ons 3D BIM-portaal om de kwaliteit te garanderen en te voldoen aan uw verwachtingen. Dit helpt ons de planning van de werf te verbeteren door een betere visualisatie, samenwerking en efficiëntie.

 

9. beSteel is een 100% Belgisch merk

Onze kantoren en productie bevinden zich in België. Ons staal is Belgisch (meer info hier). We proberen zoveel mogelijk lokale materialen en materialen uit de buurlanden te gebruiken. De meeste van onze klanten bevinden zich in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Zo kunnen we onze kwaliteit en expertise waarborgen. Natuurlijk is duurzaamheid een van onze USP’s.

 

10. beSteel gebruikt het beste staal: ArcelorMittal Magnelis

Ons streven naar excellentie begint met het gebruik van staalcoils van hoge kwaliteit, geproduceerd in België. In onze Belgische productiesite vormen we onze koudgewalste C-profielen met 100% recycleerbare Magnelis staalcoils. Ontdek hier waarom Magnelis staal het beste staal is voor uw project.

Overtuigd van de voordelen van staal? Klaar om beSteel te gebruiken voor je volgende project?

Neem hier contact met ons op!