fbpx
Terug naar overzicht

De toekomst van de bouw? Staalframebouw.

17 april 2019

De toekomst van de bouw is duidelijk: Staalframebouw biedt de mogelijkheid om sneller en kostvriendelijker te bouwen. Deze methode biedt ook een architecturale vrijheid en fantastische prestaties. Er bestaan zes redenen die erop wijzen dat staalframebouw de toekomst is.

Light steel frame structure with beautiful view built with beSteel's sustainable and circular solutions.

Snelheid van plaatsing

Er bestaan drie stappen in het ontwerp van een gebouw met staalframebouw.

Eerst en vooral is er de design fase en de structurele studie. Dankzij speciale software die gebruikt word in het ontwerp van architecturale plannen zijn de fouten op de werf veel minder frequent. De software kan ook de kosten doen dalen door de arbeidskrachten te doen dalen en het werk word sneller gedaan.

De volgende stap is de fabricage fase. Het koudgewalst staalframebouw is gemaakt vanaf stalen rollen die door een rolvorming-machine word bewerkt tot profielen. Dankzij deze rolvorming-machine is het mogelijk om profielen aan een hoog tempo te produceren en de fouten miniem te houden.

De laatste stap is de constructie fase. De aannemers eisen goed voorbereide profielen zodat de werf zonder probleem verloopt. Er bestaat uiteraard ook geen droogtijd waardoor de werf veel sneller verloopt dan met traditionele bouw.

Minder geschoolde arbeidskrachten

De populariteit van staalframebouw heeft deels te maken met de eenvoudige plaatsing. Dankzij staalframebouw is het mogelijk om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe jobs en nieuwe opportuniteiten voor de aannemers te creƫren.

Architecturale vrijheid

Staalframebouw kan voor alle soorten constructies gebruikt worden, zelfs de meest gewaagde. Dankzij deze bouwmethode is het mogelijk om grote overspanning te halen omdat de structuur lichter is, dit geeft de mogelijkheid om architecturaal te gaan innoveren.

Een snel rendement op investering

De snelle plaatsing en de verminderde arbeidskosten zijn twee besparingen die voordelig zijn voor de klant. De traditionele bouwmethode heeft heel afval. Men gaat ervan uit dat voor een traditionele bouwmethode er ongeveer 20% afval bij te kijken komt ten opzichte van staalframebouw is dit maar 1%. Dankzij deze licht bouwmethode is het ook niet nodig om in grote machinerie te investeren.

Minder afval en beter voor het milieu

Staal is 100% recycleerbaar en is dus goed voor het milieu. Staalframebouw is ook een droge bouwmethode. Dit vermeid water verspilling en geeft de kans aan aannemers om op de meest ongewone plaatsten te kunnen bouwen. De akoestische en thermische waarden zijn zeer hoog, dit resulteert in eco-energetische gebouwen.

Geschikt voor geprefabriceerde constructies

Dankzij het lichte gewicht van staalframebouw is het mogelijk om op ongewone plaatsen te bouwen. Staalframebouw weerstaat zeer goed tegen slechte weersomstandigheden. De geprefabriceerde panelen zorgen ervoor dat er minder fouten op de werf wordt gemaakt en deze kunnen dan snel gemonteerd worden.