fbpx
Terug naar overzicht

Staalframe als basis voor Duurzaam Bouwen

30 september 2019

Duurzaam bouwen? Ook de bouwsector is voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen. Staalframebouw is DE bouwmethode die op deze trend een duidelijk antwoord biedt. Kiezen voor staalskelet van beSteel is een slimme keuzen. Naast het snel bouwproces, het beheerste kostenplaatje is het ook een duurzame keuze. 

BEN bouwen: Het hartje van je woning in staalframe

Staalframebouw is de manier om BEN te bouwen. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Er zijn bepaalde eisen om Bijna-Energieneutraal te bouwen, zoals E-Peil ≤ E30, maximum energiebehoefte voor verwarming en koeling 70 kWh/m², gebruik van hernieuwbare energie.

De keuze van bouwmaterialen gaat hier ook in spelen. De basisregels voor een goede BEN-woning is het hartje van het gebouw en de schil ervan. Met het staalframe van beSteel kiest men voor een luchtdichte woning met een goed geïsoleerde schil. “Het hartje van het gebouw is gemaakt van koudgewalste profielen die in fabriek worden geassembleerd in 2D panelen.”

Een staalframe structuur als basis voor de perfecte schil

  • De beSteel staalframe wanden worden gevuld met isolatie
  • Doorlopende externe isolatie: koudebruggen worden vermijd omdat de isolatie doorloopt en perfect op elkaar aansluit.
  • Isolatie van de funderingsplaat, de vloer en het dak: de isolatie komt op het staalframe zonder onderbreking, van de fundering tot de nok van het dak. De woning draagt een volledig gesloten jasje.
  • Men hecht een grote aandacht aan de luchtdichtheid van de woning en het schrijnwerk.

Architecten en aannemers die de BEN-principes in de praktijk brengen

Bij beSteel omringen we ons met betrouwbare, kwalitatieve en ervaren bouwpartners. Het doel: de staalframebouw een enorme boost geven en werken met partijen die klaar zijn voor Duurzaam bouwen. Samen met ons netwerk van Certified Architecten & Aannemers vinden we de goede partij voor het bouwen van je BEN woning.

Cradle-to-cradle: Bouwen zonder invloed op klimaat

Met het beSteel staalframe en ons wandsysteem maak je bewust de keuze voor een duurzaam materiaal dat mooi past in het Cradle-to-Cradle principe. Dit betekent dat het staalframe 100% recycleerbaar is en we ze telkens opnieuw kunnen inzetten aan dezelfde hoge kwaliteit.

“Op deze manier gaan we op een enorm duurzame wijze om met het milieu, zowel vandaag als morgen.”

Standaard opbouw staalframebouw

Met onze wandsystemen kan je energiezuinig en duurzaam bouwen. beSteel adviseert zijn klanten in de keuze van de meest kwalitatieve en duurzame materialen.

  • Gevelafwerking
  • Thermische isolatie (+- 10cm)
  • Structurele beplating
  • beSteel staalframe (9cm) met isolatie
  • Gipsplaat

De beSteel staalframewanden zijn voor dezelfde isolatiewaarde een stuk dunner. Inderdaad er wordt gebruik gemaakt van koudgewalste profielen van minder dan 9cm.

Over beSteel

beSteel is een Belgische KMO gespecialiseerd in de productie van staalframe voor zowel grote als kleine bouwprojecten. Dit is een revolutionaire en innovatieve bouwmethode voor tal van toepassingen: woningbouw, appartementsbouw, optopping,… Onze klanten bestaan uit bouwbedrijven, aannemers en projectontwikkelaars die wij nauwgezet bijstaan in hun staalframe uitdaging. Gaande van de constructieberekeningen, realisatie van de staalframe tekeningen en de effectieve productie.