fbpx
Terug naar overzicht

De eerste staalframe constructies

14 juli 2019

1920 – 1930

Het gebruik van koudgewalst was nog maar weinig geaccepteerd. De belangrijkste reden was het gebrek aan ontwerp-software en een gebrek aan informatie. Een van de eerste staalframe realisaties was het Virginia Baptist ziekenhuis in de Verenigde Staten.

1945

Na WOII was er hoge nood aan een snelle heropbouw van de verwoeste steden. Zo werd in Nederland het Polynorm systeem opgestart voor de bouw van 300 woningen. Niet alleen in Europa, maar ook in Japan en USA werd staalframe gebruikt als oplossing voor de heropbouw.

1960

Medio 20e eeuw werd het stalframe erkent als een nieuwe ruwbouwmethode. Dit voornamelijk in USA, Nieuw Zeeland, Australië, Zuid-Afrika & Midden-Oosten.

2000

Stilaan begint het begrip staalframebouw ook door te dringen in Europa, voorname Benelux.

Heden

Vandaag groeit de markt voor koudgewalste frames steeds meer in de ontwikkelde landen. De belangrijkste redenen voor deze groei zijn een sterk verbeterde technologie, de beschikbare programma’s en de productieprocessen. Het op de markt brengen van staal dat uitermate goed bestand is tegen corrosie is ook een van de redenen voor de stijging van de concurrentiepositie van deze producten.