fbpx
Terug naar overzicht

Vierkante meters winnen met staalframe verhogingen

08 april 2020

Steden worden steeds drukker en dichter bevolkt – het verhogen van huizen en gebouwen wordt een veelvoorkomende operatie. Door bestaande huizen te verlengen of te verhogen naar platte daken, worden nieuwe woningen gecreëerd. Verhogingen worden het nieuwe normaal. 

Waarom zou je verhogen met een staalframe?

Light steel frame elevation project from beSteel in the center of the city Leuven.

Verhoging, een hoogvliegende operatie 

Met een ongeëvenaarde duurzaamheid en ontwerpflexibiliteit zullen staalskelet verhogingen uw gebouw naar nieuwe hoogten brengen.

Optimalisatie van het bouwen door middel van verhogingen is al gemeengoed sinds 1980 en wordt in veel grote steden al enkele jaren met succes toegepast, zoals in Berlijn, Londen of Parijs waar een ernstig woningtekort heerst. Deze bouwmethode kan ook aanzienlijke resultaten opleveren in landelijke gebieden, bijvoorbeeld door een bungalow te verhogen en een tweede verdieping toe te voegen.

De voordelen van een dergelijke oplossing zijn tweeledig: aan de ene kant is de impact op het milieu kleiner en aan de andere kant is de toegevoegde waarde van een dakuitbouw meestal aanzienlijk.

Er zijn verschillende bouwmethoden, maar de meest efficiënte is die met een licht staalframe. Deze methode, gemaakt door beSteel, maakt het mogelijk om één, twee of zelfs drie verdiepingen aan een bestaand gebouw toe te voegen zonder de bestaande funderingen te versterken.

Staalframes hebben bouwprojecten naar een heel nieuw niveau getild. Bovendien biedt het bijbehorende kostenbesparingen, minder overlast voor buren en duurzaamheid van de methode.

Plat dak of schuin dak: welke kan de hoogte in?

De hoogte van elk type gebouw kan worden verhoogd: kantoren, de bovenste verdieping van een gebouw, of een huis op het platteland, een plat, schuin of terrasdak… Alles is mogelijk.

Wat is er nodig om een gebouw te verhogen?

beSteel voert een haalbaarheidsstudie uit, maakt de berekeningen en levert vervolgens een gedetailleerd belastingsplan voor de constructie. Vervolgens wordt de haalbaarheid van het project geverifieerd en goedgekeurd. Dankzij de technologie en het proces voor staalskeletbouw kon beSteel aan 100% van de aanvragen voldoen.

 

Waarom het staalframe?

In 75% van de gevallen was het verhogen van de gebouwen onmogelijk met andere bouwmethoden: de puntbelastingen waren te hoog. Bij licht staal is er geen probleem met de zwaarte: het staalframe vermijdt de noodzaak om de bestaande funderingen te versterken.

Ontdek hier waarom staalskeletbouw de beste keuze is!

Advantages of elevating the building with steel frame from beSteel.

De fasen van de staalframe verhogingen

  1. Bouwvergunningen : Voordat u begint, moet u alle benodigde vergunningen en goedkeuringen verkrijgen van uw plaatselijke bouwafdeling.
  2. Overeenkomst van het mede-eigendom (indien van toepassing). Wanneer meerdere partijen eigenaar zijn van een gebouw, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen het eens is met het hoogteplan van het gebouw.
  3. Keuze van de bouwwijze: beSteel is hierbij betrokken. Wij voeren de haalbaarheidsstudie voor uw project uit en verwijzen u door naar de beste bouwpartner in België, Frankrijk en Nederland. Laat ons u begeleiden! Zonder de juiste begeleiding kan dit soms een hindernissenparcours zijn. In nauwe samenwerking vormen de architect, beSteel, het bouwbedrijf en de stabiliteitsingenieur een werkgroep om het kader van uw project in minder dan 8 weken op te leveren.
  4. De bestaande structuur transformeren – Het bestaande dak openmaken (indien nodig) en de nieuwe staalframe elevaties bouwen.

 

Klaar om vierkante meters te winnen door middel van staalframe? Neem contact met ons op, want wij waren er al die tijd klaar voor!