fbpx
Terug naar overzicht

Streetart project in Antwerp (BE)

14 juni 2023

In dit project verhoogde beSteel dit historische gebouw aan de Vogeltjesmarkt in Antwerpen (BE) met twee verdiepingen door gebruik te maken van onze staalframes. We bedekten onze staalframes met een kleurrijk jasje van grafisch ontwerper Davi Giolo, om aandacht te vragen voor alternatieve bouwmethoden om de woningnood in steden op te lossen.

Het ontwerp en de uitdrukking #manybirdsfewnests slaat een brug tussen de uitdaging in de natuur waar dieren ook steeds op zoek zijn naar een nieuwe habitat enerzijds en de demografische uitdagingen van een stad als Antwerpen anderzijds. De ruimte is beperkt en staalframebouw biedt een duurzaam antwoord.

Om het woningtekort op te lossen en onze steden toch leefbaar te houden, zullen we veel meer verticaal moeten bouwen dan we nu doen. Een staalframe optopping is een manier om dat heel snel en efficiënt te doen, zonder open ruimte te hoeven wegnemen.

Bouwen met staalframebouw is ook een circulaire manier van bouwen, we kunnen de staalframestructuur volledig hergebruiken. Door het bouwproces te verplaatsen van de traditionele bouwplaats naar een fabrieksomgeving, verminderen we de CO2-uitstoot van nieuwe woningen drastisch. We hebben bijvoorbeeld nauwelijks bouwafval en beperkt transport van en naar de werf.

Steelframe biedt de hoogste sterkte/gewichtsverhouding en is daarom veel lichter dan andere materialen zoals beton en hout. Door het lichte gewicht heeft staalframe de kleinste impact op de fundering van het bestaande gebouw in vergelijking met andere materialen.

Met dit project hopen we toekomstige klanten te inspireren en te overtuigen om met de staalframes van beSteel te bouwen.

PROJECT IN EEN NOTENDOP:

  • Architect: Roel Vermeersch – KAP32
  • Ingenieur: Ben Verbeeck
  • Aannemer: Themaco
  • Locatie: Nieuwstad, Antwerpen (BE)
  • Jaar van uitvoering: 2023
  • Type project: Optopping

Geïnteresseerd om met ons samen te werken aan uw volgende staalframeproject?

Neem contact met ons op en vraag een offerte aan.