fbpx
Terug naar overzicht

Stalen frame, de sterkste bouwmethode

20 april 2024

Als innovatieve bouwmethode is staalskeletbouw perfect bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Lees mee en ontdek wat staalframe tot de sterkste bouwmethod maakt!

A light steel frame project design with beSteel's solutions.

Een constructie bouwen die aan uw behoeften voldoet

Bij beSteel zijn we gespecialiseerd in de off-site productie van lichte staalconstructies van hoge kwaliteit, een constructiemethode die zowel milieuvriendelijk is als geschikt voor het klimaat van de tropische eilanden.

Op tropische eilanden en eilanden in het Caribisch gebied, waar weersomstandigheden onvoorspelbaar en soms extreem kunnen zijn, is het essentieel om weerbestendige gebouwen te bouwen. Het gebruik van lichte staalframe biedt een veelbelovende oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Door te kiezen voor staalframe in plaats van traditioneel houtskeletbouw, kun je duurzame, langdurige constructies bouwen die bestand zijn tegen de uitdagingen van tropische omgevingen en die een positieve invloed hebben op het milieu.

 

Waarom is een stalen frame de beste keuze voor jouw klimaat?

1. Hoogste sterkte-gewichtsverhouding in de sector

Staalframe heeft de hoogste sterkte-gewichtsverhouding in de sector, wat betekent dat het zware lasten en zware omgevingsomstandigheden kan weerstaan zonder te verslechteren. Dankzij het lichte gewicht is het gemakkelijker om het te vervoeren en op locatie te verwerken, waardoor de bouw minder complex wordt.

2. Para-seismische constructie

Lichtgewicht staalskeletbouw heeft de meest relevante vervormings- en vervormingskracht in de bouw. De lichtheid vermindert ook aanzienlijk de traagheidsamplitude van beweging dan welk ander materiaal dan ook.

3. Para-cyclonale constructie

Dankzij de hoge mechanische sterkte, het lichte gewicht, de flexibiliteit, de corrosiebestendigheid en de naleving van bouwnormen die specifiek zijn voor orkaanzones, draagt dit aanzienlijk bij tot het minimaliseren van schade veroorzaakt door harde wind.

4. Corrosievrije constructie

Door het gebruik van Magnelis-staal voorkomen we corrosie en is het staal 7 keer sterker dan traditioneel gegalvaniseerd staal.

5. Rondheid en duurzaamheid

Staalframes kunnen oneindig worden gerecycled en hergebruikt zonder hun eigenschappen of kwaliteit te verliezen. De duurzaamheid van staalframe verlengt de levensduur, waardoor staalframe in verschillende toepassingen dezelfde hoge prestaties kan leveren.

6. Snelle en eenvoudige constructie

Lichte stalen frames worden geprefabriceerd in fabrieken, waardoor ze sneller op locatie kunnen worden gebouwd. Staalframebouw is 50% sneller dan traditionele bouwmethoden.

7. Termietenbestendigheid

In tegenstelling tot houtskeletbouw, dat organische bestanddelen bevat, zijn lichte staalconstructies gemaakt van metaal, waardoor ze bestand zijn tegen termieten. Op deze manier zorgt staalskeletbouw voor structurele integriteit en een lange levensduur.

Staalframe: Princess Juliana International Airport in St. Marteen

Onze beSteel lichte staalconstructies werden gebruikt om een uitbreiding te bouwen op het Princess Juliana International Airport – SXM in St. Marteen. Het vorige gebouw werd verwoest door een orkaan, dus lichte staalconstructies werden gekozen als de beste oplossing om extreme weersomstandigheden te weerstaan.

Hoogtepunten van het project:

  • Met windbestendigheid als basis staat deze constructie sterk tegen de kustwind, een bewijs van ons streven naar veiligheid en duurzaamheid.
  • Het combineren van geavanceerde engineeringtechnieken met milieuvriendelijke praktijken.
  • De installatie ter plaatse werd verzorgd door onze partner METAL CONCEPT.

U kunt op beSteel rekenen om de sterkste structuur voor uw project te bouwen!

 

Bouw de toekomst met beSteel

Als je klaar bent om je volgende project te bouwen met een stalen frame van beSteel, zorg er dan voor dat je constructie weerbestendig en flexibel is en een positieve impact heeft op het milieu:

neem contact op met ons team.