fbpx
Terug naar overzicht

Lichtgewicht staalconstructie voor twee-onder-één-kapwoningen

13 juli 2020

Het is vaak een puzzel om een nieuw huis te bouwen tussen twee bestaande huizen. Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden: let op de bestaande dimensies, stoor de buren niet, bereid het bouwproject voor en jongleer met beperkingen die verband houden met de regelgeving of de aard van de grond.

Met het metalen frame is het geen probleem meer. Bij beSteel is de lichtgewicht staalconstructie 100% maatwerk en past als een gegoten onderdeel: er hoeft niet ter plaatse te worden geslepen. Het resultaat: een schone bouwplaats, een solide en duurzame constructie die voldoet aan de normen (zie ons artikel “Ontwerp en berekening volgens de Eurocodes“), een project dat is aangepast aan de ideeën van de architect en dat de kosten van de bouwplaats verlaagt. Alle berekeningen, nivellering en ontwerp worden vooraf uitgevoerd, zodat onvoorziene omstandigheden ter plaatse worden vermeden.

“Bouwen met een lichte staalconstructie is veel gemakkelijker voor ons, voor de aannemer en voor de opdrachtgever! Het is snel, efficiënt en duurzaam. Wat de EPB-certificaten betreft, zijn de staalframeconstructies er perfect mee in overeenstemming.” – Christiaan D’herde, architect van dit project.

Constructie op maat

Dit project werd volledig op maat gemaakt. Het plan van de architect werd gebruikt als een “mal” waarin het frame werd gegoten. Alle profielen zijn onderdeel van de puzzel, op maat gemaakt en volgens nauwkeurige specificaties. Voor bouw- of renovatieprojecten waar de ruimte beperkt is, maken de tot op de millimeter genestelde koudgewalste stalen profielen het mogelijk de oppervlakte te optimaliseren.

Een schone werkplek

Op bouwplaatsen is er vaak weinig ruimte beschikbaar voor de bouw en opslag van materialen. Stalen frameconstructies kunnen eenvoudig worden gesorteerd en opgeslagen. Bovendien wordt dankzij het maatwerk en de droge bouwmethode het afval op de bouwplaats tot nul gereduceerd. Off-site productie biedt dus veel voordelen!