fbpx
Terug naar overzicht

Ontdek onze nieuwe producten op batibouw.

01 januari 2019

Met behulp van prefab staalframe systeem, de FastWall, kan men nog sneller & efficiënter bouwen. Het uiteindelijke doel is een uitstekende kwaliteitsgarantie en een aanzienlijke tijdswinst voor zowel de bouwheer als de aannemer.

De duur van de werken vooraf kunnen inschatten en de controle behouden over het kostenplaatje van de bouw van je huis? beSteel is een Belgische KMO gespecialiseerd in de productie van staalframe voor bouwprojecten. Dit is een revolutionaire en innovatieve bouwmethode voor tal van toepassingen: woningbouw, appartementsbouw, optopping,…

Staalskelet en nieuwe producten op ware grootte

Dankzij de productie van koudgewalste stalen profielen zal het de traditionele manier van bouwen ingrijpend veranderen. Op Batibouw 2019 (stand n°5220 – Hal 5) zal een demo huis te zien zijn met de laatste innovaties om een energiezuinige woming te bouwen.

De FastWall is de laatste innovatie bij beSteel, tailor made product et zichtbaar op Batibouw, de pionier in het prefab staalframe bouwsysteem voor professionele klanten, zowel nationaal als internationaal.

Een bouwtechniek met tal van voordelen

De innovatieve bouwtechniek, waarbij koudgevormde stalen profielen worden geassembleerd om een skelet te maken, biedt tal van voordelen voor particulieren:

1. Het skelet wordt ontworpen op basis van het plan van de architect

Alle profielen zijn op maat gemaakt en ontworpen volgens een zeer nauwkeurig bestek. Vervolgens wordt een tekening van het 3D-skelet gemaakt om een concreet beeld te krijgen van het project, om de stabiliteit en de aansluittechniek te berekenen en om de prefabstructuur daadwerkelijk te produceren. Ten slotte beschikt het bedrijf over Europa’s eerste profileermachine die vijf verschillende breedtes tegelijk kan behandelen, waardoor een buitengewoon nauwkeurige fabricage mogelijk is.

2. Brede waaier van toepassingen

Of het nu voor een residentieel gebouw, een industrieel gebouw, een flatgebouw, een renovatie, een verhoging of een uitbreiding van een gebouw is, beSteel biedt metaalskeletbouw voor een brede waaier van toepassingen. Bovendien is er een grote architecturale flexibiliteit mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld gebouwen met afgeronde muren of met speciale hoeken worden opgetrokken. Grote spanwijdtes of overstekken kunnen het huis een originele en moderne uitstraling geven.

3. Het staalskelet heeft een levensduur van meer van 200 jaar

Dankzij de behandeling met de innovatieve metallische bekleding Magnelis© is het maximaal bestand tegen corrosie en brand.

4. Uitvoeringsfase is korter, dus beter voor de koper

De profielen worden gevormd in Lubbeek, op maat gesneden, doorboord en automatisch genummerd. Vervolgens worden ze in de werkplaats geassembleerd, om de montage van de 3D-structuur op de bouwplaats te vereenvoudigen. De bouw duurt dus minder lang dan bij traditioneel bouwen en vereist minder mankracht. Daardoor kunnen de duur van de montage en de kostprijs van de werken worden verminderd: de ideale oplossing voor de koper.

5. Optimaal gebruik van het staalskelet

Door de woning te bouwen met een staalskelet, kunnen de beschikbare ruimtes bovendien optimaal worden benut. De dikte van de metaalprofielen kan immers worden gebruikt om het isolatiemateriaal in te steken en/of elektrische of sanitaire leidingen te voorzien. In combinatie met geschikte materialen kunnen de muren van het gebouw zo een uitstekende geluids- en/of thermische isolatie bieden.