fbpx
Terug naar overzicht

Moderne architectuurontwerp gebouwd in staalframe

08 juli 2024

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat ons project, Villa Berkel door Bouwen Met Staal is geselecteerd voor de prestigieuze Nationale Staalprijs in Nederland. De bouw van dit fantastisch en moderne architectuurontwerp werd gerealiseerd met behulp van ons geavanceerde lichte staalframestructuur en is het perfecte voorbeeld van de synergie tussen esthetiek, energiezuinigheid en uitmuntende techniek.

Lees verder voor meer details over dit geweldige project.

Villa Berkel project made by beSteel steel frame.

Villa Berkel is volledig gebouwd in een constructief staalskeletbouwsysteem van beSteel. Koudgevormd staal in combinatie met warmgewalst staal maakte het mogelijk om de grenzen van architectonische creativiteit te verleggen en een uitzonderlijke glooiende vorm te geven aan de zeer smal gedimensioneerde overkragingen. Een mooi voorbeeld van de flexibiliteit en sterkte van ons lichte stalen.

Het project is gelegen in de wijk Nieuwe Warande in Berkel-Enschot ontworpen door BAAS Architecten en constructief vormgegeven door Burinco. KG-Staalframebouw stond in voor de bouw. beSteel was verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van het stalen frame.

 

Algemene informatie over dit moderne architectuurproject

  • Details staalconstructie – De constructie combineert lichtgewicht staaframestructuren met warmgewalst staal om de draagstructuur te vormen. Dit voor buitenwanden, binnenwanden, vloerplaten, daken en luifels.
  • Architectonisch concept – Het ontwerp van de villa is gericht op licht, lucht en ruimte. Doorlopende lijnen en rondingen in de overkragingen, creëren een naadloze overgang en versterken de verbinding tussen de binnen- en buitenruimten..
  • Structurele details – De eerste verdieping heeft een vrijdragend ontwerp met balken en kolommen verborgen in muren en vloeren. Dit maakt structurele glazen hoeken mogelijk zonder zichtbare steunen, waardoor de open esthetiek behouden blijft.
  • Uitvoeringsaspecten – Het bouwproces bestond eerst uit het prefabriceren van het stalen frame, gevolgd door de installatie van frames en systemen in een continue, efficiënte volgorde.
  • Functionele aspecten –De villa biedt vrij uitzicht vanuit elke kamer en gang. Door de integratie van de installaties in het stalen geraamte zijn er geen zichtbare structurele elementen nodig.

Ga voor meer informatie over dit geweldige project naar de website: National Steel Prize website.

Bouw je eigen architectonische meesterwerk

Klaar om je eigen moderne architectuurproject te bouwen met de efficiëntie en innovatie van een stalen frame? Ontdek hoe beSteel je kan helpen om je visie te verwezenlijken.

contacteer ons hier